WEBMISTRESS DISCLAIMER CONTACT

Hello creatures! Welcome to my blog! Click the tabs above to explore my blog. Constructive criticisms are highly appreciated. Don't forget to leave a tag!


♥ Cik Rerama ♥

Photo of the Day
Labels

Home
At10cent | Tips | Diary | Article
Links

Cik Anne | Maria Elena | Comelinesszaty | Anis Zalikha | Cik Ikin | H.Z Dean |Double N |Hakita Pinkan | Cik Mira | Selambakodok | Cik Yana | Cik Ijat

Mine


Copy this code to your website to display this banner!



Support

15Malaysia


Malaysia Indie Bands & Music Portal
iluvislam

BlogMalaysia.com

My Music



Gratisan Musik
Credits
A Round of Applause to the following
Designer: Cynna
Image: Cyworld KR
Host: Blogger
Scripts : Dynamic Drive
sakit hati sakit kepala sakit sakit sakit
Written @ 9:26 PM
korang boleh bla lar
♥ S.A.L.E?? ♥
Written @ 8:03 AM
S.A.L.E?? Its sound like??? SALE!!! My fav word yet my purse's dangerous enemy...
Erk,agak2 kenapa hari ni Cik Rerama nak bercerita pasal SALE lak eyh?? Sebabnya, hari ni Cik Rerama keluar jalan2 dengan family, kitorang lepak CS(city square) sebab bondaku minta teman tengok movie NUR KASIH.. 
Naik je dari parking lot, Cik Rerama nampak banyak sangat perkataan fav. ku hik hik hik..
Bersinar-sinar terasa mata ni bila ku toleh kiri "SALE" ku toleh kanan juga "SALE"...


OMG!! rase cam nak berlari dan grab semua sekali...hehehe
Bondaku menjadi mangsa "WINDOW SHOPPING" ku lah lepas tu kan, lepas satu kedai ke satu kedai Cik Rerama masuk... Memang selalunya cam tu, if nak shopping i will go for window shopping dlu lepas tu baru proceed membelinya... Mula2 masuk GEB tengok2 baju, jumpa vest denim yg sangat cun dan memikat...
Terus try sarung, Bonda pandang je dari jauh.. Hehe Cik Rerama buat muke cover line lah ape lagi...
Otak pun berpusing2, memikirkan kalau beli nak pakai dengan baju apa ye??? Hrmm, sedang fikir punya fikir Bonda ajak keluar sbbnya mase dah time nak tengok Movie...
Keluar dari movie, sambung jalan-jalan cuci mata lagi sebab masih tak puas hati...
Bonda ajak masuk kedai kasut, beliau telah grab sepasang kasot sarong,Scholl berwarna merah...
Chet beliau telah membelinya... Ini tidak adil!!!
Lepas tu ape lagi ajak lah beliau ke PADINI (*owh my fav place to buy shoes)...
Berkilau melihat longgokkan kasut yang cun n sexy plus HOT!!!
Pusing-pusing taste design kali ni tak kene dengan citarasaku..Grrr kekecewaan melanda dijiwalah kan ape lagi...Sekali terpandang pada sepasang kasut sarung yang sangat cun, sweet je bila dikakiku...
Erk,usha line carik bonda dlu sebabnya beliau dah bising "Nurul u ni asyik beli kasut je!!! PENUH SATU ALMARI dh tau" (ok why i uppercase kan that sentence??sbb mase bonda ckp bunyinya sgt kerasnya)
Erk terus ke counter pembayaran dan YEAHH berjaya membelinya... Harga?? Don't ask murah je hehehe...
Keluar dari PADINI, Bonda pandang badi pada plastik beg di tangan... hehehe senyum aje lah apa lagi???
After that singgah lak HUSH PUPPIES, pegang satu kasut ni pastu try di kaki... OhHh sungguh sedapnya!!!
Baru nak berjalan ke arah Bonda nak ngecek mintak belikan, sbb harganya Cik Rerama tidak berkemampuan... pastu terus kene sound " U dh spent so much this month, DON'T OVER SPENDING...Hold next month baru beli"... Grrr hampanya...
Erk, tapi tak pe...Next time sambong shopping lagi...
Tadi Cik Rerama siap pesan kat Bonda "Ibu if one day i dah keje, jangan kasi i apply credit card tau..kalau tak bankrup nnt"... Then nak tau Bonda cakap ape?? "Never mind u apply then bagi Ibu pakai" hahahah yeah very funny.. DOUBLE BANKRUPT sy jawabnya....hahhahah
Sudah namanya pon perempuan, memang tak leyh lah nak lari banyak dari sifat semulajadi yang ade...
Heheh apa2 pon arini jalan2 dengan family ku memang sangat best...hehehe sayang mereka ketat2...satu hari yang memenatkan tapi sangat enjoy!!!
Sambung nanti lagi ye...Tata

Ilalliqa'

Labels:

♥ Belahan Jiwa ♥
Written @ 4:59 AM
Hi everyone!!! Entry Cik Rerama kali ni ade kaitannya dengan lagu Belahan Jiwa nyanyian oleh band Indonesia, The Virgin.. Cik Rerama bru dengar lagu ni 2 hari yang lalu dan terus jatuh cinta dengan lagu ni, tu yang terus buat background song untuk blog Cik Rerama tu...Haaa kalau kamu orang semua nak tau, lagu yang sedang berkumandang tulah lagu yang Cik Rerama dok sebut2 ni...
This one is the official video clip nya...



(Mita & Dara mmg cool abis)

Best kan lagu depa??hehehe lagu ni gak Cik Rerama dedicate kat Mr.NM ku yang tercinta...
Beliau lah belahan jiwa ku ini...hehehehe
Enjoy the SONG!!!!


kau yang selalu di hati
selalu bersemi di dalam jiwaku
kau takkan ku lupa
dalam hidupku untuk selamanya
*courtesy of LirikLaguIndonesia.net
reff:
ooo, kenangan dirimu
menyatu dalam darahku
takkan pernah terhapus waktu


ooo, hatiku bahagia
saat kau ada di sisi
tak ingin kau pergi lagi
meninggalkan aku


ooo belahan jiwaku
hampa hidupku
jika kau pergi dariku

repeat reff


Labels: